På Israels sydligste spids i Akababugten ved Det Røde Hav ligger Eilat mellem ujævne røde bjerge og krystalklart vand, forpjusket af intet værre end en mild nordlig brise.

Det varme, tørre klima året rundt tiltrækker ikke bare turister fra koldere stræk, men er også et fristed for et utal af koral- og fiskearter endemisk i bugten.

Byen Eilat er et fantastisk destinationsvalg for en dykkerferie. Det Røde Hav er en lang og smal strækning med blåt vand, der grænser op til bjerge med en gennemsnitshøjde på 1000 – 1500 meter, med bjergtoppe mere end 2500 meter over havoverfladen. Det er forbundet med Det Indiske Ocean ved Bab el Mandab – tåreporten og Akababugten ved Tiranstrædet. Strædernes lave dybde på bare 134 meter undgår indtrængen af det kolde vand fra Det dybe Indiske Ocean til Det Røde Hav.
Skønt Akababugten er meget smal, 23,5 km hvor den er bredest, er den utrolig dyb med en maksimumsdybde på 1829 meter, hvor den er dybest – et faktum, der skaber en utrolig stabil temperatur mellem 22º og 28º Celsius hele året rundt.

Koralformationer

Det Røde Havs kyst grænser op til koralformationer med mere end 1200 slags fisk og mere end 250 slags koraller. Områdets ørkenklima giver en lang sommer med mange solrige dage, som korallerne behøver til at forsørge sig selv.

I Eilat kan du finde dykning i verdensklasse. Det lokale naturreservat er vært for et rev, der er mere end 1200 meter lang. Det er det nordlige punkt i den verden, hvor koraller er at finde. Dykkere fra hele verden kommer til Eilat for at se dens fantastiske undersøiske vidundere.
Dykning er utroligt populært i denne region med mere end 10 dykkercentre i Eilat og mere end 20 forskellige dykkerområder, hvor næsten alle kan nås fra kysten. Eilat bruges meget ofte som et udgangspunkt for dykkere, der tager til by Akaba i Jordan eller Sinai-halvøen i Egypten, men du finder ikke nogen sikrere eller mere dykkervenlig destination i hele verden!

Eilat tilbyder det bedste miljø til dykkerkurser og små tusinde attester udstedes hvert år. Hvis du er interesseret i dykning, findes der nogle få muligheder.

Som en autoriseret dykker vil du blive bedt om at fremvise følgende dokumenter:

1. Dykkercertifikat – et kort med navn og billede fra en kendt dykkerorganisation (som f.eks. PADI, CMAS, NAUI, SSI, IANTD, TDI, ACUC og andre).

2. Dykkerlogbog – indikerer, at du har dykket i de sidste 6 måneder. Dykkere, som ikke har dykket i mere end 6 måneder, vil blive bedt om tage et genopfriskerkursus, inden de deltager i andre dykkeraktiviteter.

3. Dykkerforsikring – specifik dykkerforsikring, som dækker behandling i en tryktank eller anden nødvendig lægebehandling i tilfælde af en dykkerulykke. En sådan forsikring kan købes på alle dykkercentre eller via internettet.

Autoriserede dykkere kan deltage de daglige guidede dykkerture til en af de mange dykkerområder i Eilat. Erfarne dykkere med mere end 20 dykninger kan leje dykkerudstyr og selv dykke i området.