Det tyrkiske køkken betegnes ofte som et af de bedste i verden. I Tyrkiet benyttes de lokale ingredienser såsom olivenolie, tomater, fisk og nødder i køkkenet.

Morgenmaden inkluderer lækker friskbagt brød, gede- eller fåreost, kogte æg, tomater, oliven, marmelade og honning, hertil serveres te eller kaffe.

Til frokost serveres ofte både varme og kolde forretter ”Mezeler”, efterfulgt af kød- eller fiskeretter. Kolde forretter kan f.eks. være fyldt med ærter, dild, artiskokhjerter og gulerødder i yoghurt, stegt aubergine puré, stegt aubergine med hakkede tomater, peberfrugter og/eller græsk salat.

Prøv også en varm forret som ”Börek”, stegte blæksprutte ringe. En anden ret, som du absolut skal prøve er kofte, grillede kødboller. Prøv også det store udvalg af fisk og skaldyr. Friskfangede fisk som (havaborre, sværdfisk, samt Porgy), serveres grillet med citron, olivenolie og krydderurter.

I Tyrkiet er desserten ofte meget sød. Prøv f.eks. ”Baklava” en butterdej med sirup og jordnødder. Eller ”Muhallebi” som er en sød mælkebudding med rismel, semulje kage med Revani, sukkersirup.